Гражданска Отговорност Цени

Информация за актуалните цени на застраховките

Гражданска отговорност поевтиня

Добавено на | November 19, 2012 | No Comments

Задължителната застраховка не поскъпна, както се говореше дълго време, а напротив – поевтиня. Дали това бе дезинформация, или неточна прогноза?
Застрахователите предупреждаваха за скачане на цената на полиците заради изравняването на лимитите с тези в ЕС. Такива прогнози бяха отправени и поради големите разходи на Гаранционния фонд по щетите на чужди граждани от ЕС, направени от наши автомобили извън страната. Според представителни фигури от бизнеса събраните суми по премиите са по-малко от платените и заделените за изплащане пари, което означава, че застрахователите работят на загуба. Техните прогнози, отправени в средата на годината за цената на „Гражданска отговорност” бяха, че тя ще се увеличи с 10% до края на 2012 г. И поскъпването ще продължи през следващите години. Проблем, според хората в бранша, са многото незастраховани автомобили – около една четвърт от общия брой, както и недостатъчните проверки от страна на държавата. Но полиците са далеч под изисквания брой и в останалите страни от Евросъюза. В Южна Италия например едва 50% са направили задължителната застраховка.
Вместо това обаче, задължителната застраховка поевтинява. Водещи компании вече свалиха цените на „Гражданска отговорност”. Те преразглеждат ценовата си политика, тъй като в последните месеци от годината се сключват най-много полици по задължителната застраховка и конкуренцията се засилва. Всеки застраховател решава как да променя стойността на премиите и някои от големите компании предпочитат да я намалят и да привлекат повече клиенти, отколкото да поддържат висока цена.
Собственик на застрахователни офиси, коментира пред btv, че не е учуден от поевтиняването. Той казва, че всички застрахователи първо обявяват, че ще увеличат цените на полиците, а в края на годината правят отстъпки.

Comments

Leave a Reply

Вид МПС*
Навършени години на МПС-то*
Регистрация*
Населено място*
Зелена карта*
Предназначение*
Виновни ли сте за ПТП през последните 3 години*
Собственик*
Години шофьорски стаж на водача*

Търсене